Nincs engedélyezve a javascript.
Lou Reed - Transformer

Lou Reed - Transformer

Lou Reed története

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 900 helyett
3 675 Ft
25 %
Lou Reed mindig a saját művészi elképzeléseihez igazította a rockzene különböző irányzatait, s munkásságában a legváltozatosabb kifejezési formákkal találkozhatunk: a hangos, elsöprő erejű kakofóniától a valaha írt legérzelmesebb dalszövegekig. A Transformer izgalmas és hiteles adalék a rock 'n' roll történetének irodalmához.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Lou Reed mindig a saját művészi elképzeléseihez igazította a rockzene különböző irányzatait, s munkásságában a legváltozatosabb kifejezési formákkal találkozhatunk: a hangos, elsöprő erejű kakofóniától a valaha írt legérzelmesebb dalszövegekig. Legelső doo-wop-kislemeze, a tinédzserkorában kiadott So Blue óta játszott már mindent: garázs- és pszichedelikus rockot a Velvet Undergrounddal, majd szólóban glam rockot, punkot, diszkót, alternatív és „józan-rockot” – így lett a könnyűzene világának kiemelkedő vezéralakja, újító és trendeket diktáló zenész.

Victor Bockris könyvében hangsúlyozza, hogy Lou Reed zsenialitása és kísérletező kedve leginkább dalszövegeiben mutatkozik meg, ezért is nőhetett fel olyan nagyságok mellé, mint Bob Dylan vagy Neil Young. Reed eddig csak töredékesen feldolgozott életútjának elmesélése közben Bockris leás a legkorábbi élményekig: felidézi a sokkterápiás kezelést, amit Reed az 50-es években a Creedmore Állami Pszichiátriai Intézetben kapott, és részletesen beszámol viharos szerelmi kapcsolatairól is, melyeket egyszerre jellemez a kedvesség és a kegyetlenség. A Transformer izgalmas és hiteles adalék a rock ’n’ roll történetének irodalmához.

Adatok
Raktári kód:
106883
ISBN:
9632660646
EAN:
9789632660646
Eredeti megnevezés:
Lou Reed - Transformer
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
464
Méret [mm]:
145 x 224 x 28
Tömeg [g]:
690
Hozzászólások
 
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top