Nincs engedélyezve a javascript.
Enderby úr külvilága
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 600 helyett
2 700 Ft
25 %
Irány a világ vége, a napsütötte Marokkó. A szomorúan nevetséges karneváli forgatagban Enderby - s vele az olvasó - nem csak a huszadik század legfontosabb kulturális dilemmáival - magas művészet kontra populáris szórakoztatás, ódivatú eredetiség, avagy kreatív plágium - , hanem az emberi létezés végső kérdéseivel is szembesül.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Elmezavarából gyógyultan Enderby ezúttal bármixerként lép elénk. A színes koktélok világa azonban csak átmeneti menedéket nyújthat a reterát e visszavonult alanyi költőjének, aki egy rocksztár és egy botcsinálta költőtárs elleni merénylet gyanúsítottjaként ismét menekülni kényszerül. Adieu, ködös, homályos Albion, jer Tangier, fénydús egeddel!

Irány tehát a világ -legalábbis az óvilág- vége, a napsütötte Marokkó, ahol Enderbynk hol bárgyú turistának, hol arab koldusnak, hol pedig bosszúszomjas költő-riválisnak álcázva magát csetlik-botlik tengerpartról szállodába, bazársorról hippi-drogtanyára, míg a tolvaj-költő Rawcliffe személyében meg nem leli balsorsa vélelmezett ősokát. E szomorúan nevetséges karneváli forgatagban Enderby -s vele az olvasó- nem csak a huszadik század legfontosabb kulturális dilemmáival - magas művészet kontra populáris szórakoztatás, ódivatú eredetiség, avagy kreatív plágium -, hanem az emberi létezés végső kérdéseivel is szembesül.

Adatok
Raktári kód:
195640
ISBN:
9789637448775; 9637448775
EAN:
9789637448775
Eredeti megnevezés:
The Complete Enderby. Enderby Outside
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött; cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
328
Méret [mm]:
140 x 220 x 19
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Anthony Burgess
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top