Nincs engedélyezve a javascript.
Fohász Owen Meanyért
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
25 %
A "Fohász Owen Meanyért" John Irving egyik legnépszerűbb regénye. A regény a narrátor John Wheelwright és gyerekkori barátja, Owen Meany hétköznapinak korántsem nevezhető kapcsolatát meséli el, miközben végigkalauzolja az olvasót az ötvenes-hatvanas évek Amerikájának viharos történelmén.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A John Irving-életműsorozat legújabb kötetét tartja kezében az olvasó. A "Fohász Owen Meanyért" a szerző mindmáig egyik legnépszerűbb regénye az 1978-as áttörést hozó világsiker, a "Garp szerint a világ" mellett. Az eredetileg 1989-ben megjelent regény a narrátor John Wheelwright és gyerekkori barátja, a furcsa hangú, gnómszerű fiú, Owen Meany hétköznapinak korántsem nevezhető kapcsolatát meséli el, miközben végigkalauzolja az olvasót az ötvenes-hatvanas évek Amerikájának viharos történelmén.

Owen Meany, ez a rendkívüli intelligenciával megáldott, törpe növésű emberke a regény kezdetén egy baseball-mérkőzésen egy szerencsétlen ütésnél eltalálja legjobb barátja, John Wheelwright anyját, a szépséges és mindig vidám Tabitha Wheelwrightot, aki azonnal szörnyethal. Owen nem hisz a véletlenekben: úgy tekint magára, mint eszközre Isten kezében. Ami az 1953-as szörnyű baleset után a fiúkkal történik, egyszerre különös, rémisztő és megindító. Végigkövethetjük, hogyan lesz Owen komikus alakjából, ebből a mesteri önámítóból egy isteni terv végrehajtója, hogyan válik a majd mindenki által kigúnyolt és lenézett kölyökből tragikus sorsú hős. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Irving csodabogarakban nem szűkölködő írói univerzumában Owen Meany az egyik legkülönösebb, legmegfejthetetlenebb jelenség, olyan regényalak, akinek furcsa hangja sokáig visszhangzik majd az olvasóban, jóval azután is, hogy kilépett a történetből.

Adatok
Raktári kód:
717875
ISBN:
9632662275
EAN:
9789632662275
Eredeti megnevezés:
A Prayer for Owen Meany
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
608
Méret [mm]:
150 x 220 x 34
Tömeg [g]:
680
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top