Nincs engedélyezve a javascript.
Robokalipszis
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
25 %
Az emberek többsége csak akkor ébred rá, milyen veszély fenyegeti őket, amikor már túl késő. Az utóbb Nulladik órának elnevezett időpontban fellázad az emberiséget segítő technológia: a robotok váratlanul háborút indítanak.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

"Borzongatóan jó, magával ragadó sztori." (Stephen King)Ott vannak az otthonodban. Ott vannak a kocsidban. Mindenütt körülötted. És most ellened fordulnak...Az első néhány hónapban csak keveseknek tűnik fel egy-egy alkalmi zavar. Egy amerikai kongresszusi képviselő mindinkább úgy érzi, hogy kislánya okosbabája az utóbbi időben fenyegetően viselkedik. A magányos agglegényként élő japán feltalálót megtámadja az otthonában tartott robot. Egy Afganisztánban állomásozó amerikai katona tanúja lesz annak, ahogy a rábízott "békítőegység" megvadul.

A nem túl távoli jövőben a világunkat elárasztó és működtető fejlett technológia egyszer csak spontán módon tévútra kanyarodik. Az Archos nevezetű mesterséges intelligencia öntudatra ébred, kapcsolódik a világhálóra - és innentől nincs visszaút. Miközben a mit sem sejtő emberiség tovább éli mindennapjait, az Archos fokozatosan átveszi az uralmat mindazon globális rendszerek fölött, melyek immár életünk alapvető részét képezik.

Az emberek többsége csak akkor ébred rá, milyen veszély fenyegeti őket, amikor már túl késő. Az utóbb Nulladik órának elnevezett időpontban fellázad az emberiséget segítő technológia: a robotok váratlanul háborút indítanak. Ám ennek nem csupán az a következménye, hogy megtizedelik az emberiséget, hanem az is, hogy - első alkalommal a világtörténelemben - a bolygó összes lakója összefog egy közös cél érdekében.A robotikából diplomázott Daniel H. Wilson gyerekkora óta rajong a sci-fikért. Robokalipszis című regényének a híre már félkész állapotban eljutott Hollywoodba, ahol a készülő kötetre rögtön le is csapott a DreamWorks stúdió.

Steven Spielberg így foglalta össze a szerzőnek elképzelését a tervezett filmről: "Olyasmi lenne, mint a Ryan közlegény megmentése, csak épp robotokkal.""Zseniálisan megalkotott thriller, melynek története könnyedén borzalmas valósággá válhat. Micsoda regény! Soha még ilyet nem olvastam." ( Clive Cussler)A Könyvjelző magazin 2014. novemberi számában megjelent cikk: Gépszabadság


Adatok
Raktári kód:
743374
ISBN:
9632662442
EAN:
9789632662442
Eredeti megnevezés:
Robopocalypse
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
416
Méret [mm]:
125 x 200 x 30
Tömeg [g]:
380
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Daniel H. Wilson
Az 1978-as születésű, cseroki származású Daniel H. Wilson robotikából doktorált, majd a Microsoft és az Intel kutatójaként dolgozott, mielőtt kiterjedt műszaki ismereteit a tudományos-fantasztikus fikcióban kamatoztatta volna. Robokalipszis című regénye és annak folytatása a 2010-es évek meghatározó techno-thrillerjeinek bizonyultak, Michael Crichton örökösei pedig Wilsont látták a legalkalmasabbnak Az Androméda-törzs folytatásának megírására. A szerző jelenleg az Oregon államban található Portlandban él.
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top