Nincs engedélyezve a javascript.
Wounded Knee-nél temessétek el a szívem

Wounded Knee-nél temessétek el a szívem

A Vadnyugat története indián szemmel

Jelenleg nem rendelhető
2 990 helyett
2 542 Ft
-15 %
A "Wounded Knee-nél temessétek el a szívem" először 1971-ben jelent meg - azóta tizenhét nyelvre fordították le, és közel ötmillió példányban kelt el. Dee Brown gazdagon illusztrált műve a vadnyugati indiánok tragikus története, amely napjainkban is lenyűgöző és tanulságos olvasmány.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Dee Brown mára klasszikussá lett, átfogó tanulmánya az amerikai indiánok módszeres kiirtásáról. A "Wounded Knee-nél temessétek el a szívem" először 1971-ben jelent meg - azóta tizenhét nyelvre fordították le, és közel ötmillió példányban kelt el. Brown a legfontosabb dokumentumok -tanácskozások, jegyzőkönyvei, minisztériumi iratok, hivatalos levelek, önéletrajzok, szemtanúk írásba foglalt beszámolói - felhasználásával írta meg művét, s a könyv lapjain megszólalnak a dakota, jute, sziú, csejenn és egyéb törzsek nagy főnökei és harcosai is. Az indiánok saját szavaikkal számolnak be a csatákról, a mészárlásokról, a megszegett szerződésekről - mindazokról a veszteségekről, melyeket a Vadnyugat "meghódítása" során szenvedtek el.

A 2007-es amerikai kiadás előszavában Hampton Sides a következőket írja: "A könyv eladási mutatói önmagukban nem érzékeltetik azt a hatást, amelyet ez a mű az amerikaiak nemzettudatára gyakorolt, és még ma is gyakorol. Ezzel a könyvvel Dee Brown "átállított" valamit, és Amerika keletkezéstörténetének lelki "vegyértéke" az ellenkezőjére fordult."

Dee Brown gazdagon illusztrált műve valóban megváltoztatja látásmódunkat, és a vadnyugati indiánok tragikus története még napjainkban is lenyűgöző és tanulságos olvasmány.Ez a mű Magyarországon utoljára a hetvenes években jelent meg "A Vadnyugat története indián szemmel" címmel. A jelenlegi kiadás azonban nem a korábbi kötet változatlan utánnyomása. Az 1973-as kiadás szövegének átdolgozásán túl a könyv két további, a korábbi kiadásokban nem szereplő fejezettel egészült ki.

Adatok
Raktári kód:
717076
ISBN:
9632662138
EAN:
9789632662138
Eredeti megnevezés:
Bury My Heart at Wounded Knee
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
544
Méret [mm]:
140 x 209 x 40
Tömeg [g]:
580
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top