Nincs engedélyezve a javascript.
Vadon

Vadon

Ezermérföldes utam önmagamhoz

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
3 690 helyett
3 137 Ft
-15 %
Cheryl élete összeomlóban van - ám ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve zarándoklatként nekivág Amerika legjelentősebb túraútvonalának. Strayed írása lefegyverzően nyers, őszinte és kitárulkozó. Útja kemény, sokszor kegyetlen fizikai és lelki próbatételeken keresztül a reménytelenség pusztaságából a megújult önismeret nyugalmasabb tájaira vezet.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Se szeri, se száma az olyan könyveknek, amelyek a középosztály középkorú tagjainak életválságáról szólnak. Többnyire önmagukat keresik, és e célból hosszú, fáradságos utakra is vállalkoznak. Vannak, akik befelé utaznak, a lélek mélységeit kutatják, mások valóságos utazásra indulnak, testüket és lelküket egyformán próbára teszik. Járják a világ zarándokútjait járják, az El Caminót, ellátogatnak Rómába, Lourdes-ba, Nepálba. Útjuktól legalább annyira remélnek kalandokat, élményeket és szerelmet, mint lelki megbékélést.Első pillantásra a Vadon hasonló krónikának tűnik. Ám a szerző se nem középosztálybeli, se nem középkorú. Anyja hirtelen jött betegsége után Strayed élete viharos sebességgel hullott szét. Családi kötelékei meglazultak és eltűntek, házassága megromlott. Egyedül maradt mindenféle értelemben. Egy sportboltban esett pillantása a legjelentősebb amerikai túraútvonalról szóló útikönyvre. A túra teljesítése először csak homályos ötlet volt, majd egyre inkább alakot öltött, végül világos célként rajzolódott ki előtte.

Zarándoklata 1100 mérföldön és három hónapon át tartott, mégpedig igen zord körülmények között.
Szánalmasan felkészületlen volt erre a megpróbáltatásra, testileg és lelkileg egyaránt. Kötetében kiváló láttató erővel idézi fel a hosszú gyaloglás keserves és magasztos pillanatait. A külső utazás, a távolság, a természet és a test meggyötörte, a belső viszont felemelte. Újfajta tisztelet és csodálat ébredt benne: útja végigjárása elsöprő és alapvető élményt jelentett számára.Cheryl Strayed írása lefegyverzően nyers, őszinte és kitárulkozó. Útja kemény, sokszor kegyetlen fizikai és lelki próbatételeken keresztül a reménytelenség pusztaságából a megújult önismeret nyugalmasabb tájaira vezetett.A Könyvjelző magazin 2015. január-februári számában megjelent cikk: Legszívesebben katasztrófákról olvasokA Könyvjelző magazin 2015. áprilisi számában megjelent cikk: Végig az útonA Könyvjelző magazin 2015. július-augusztusi számában megjelent cikk: Látni akartuk életünk filmjétA New York Times bestselleréből készült film:
Adatok
Raktári kód:
740467
ISBN:
9632663975
EAN:
9789632663975
Eredeti megnevezés:
Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
400
Méret [mm]:
160 x 235 x 28
Tömeg [g]:
580
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top