Nincs engedélyezve a javascript.
A tenger szívében

A tenger szívében

Az Essex bálnavadászhajó tragédiája

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 990 helyett
2 243 Ft
25 %
Nathaniel Philbrick: A tenger szívében - Az Essex bálnavadászhajó tragédiája 1819 nyarán az egyesült államokbeli Nantucket kikötőjéből kifutott a 238 tonnás Essex bálnavadászhajó, melyet tizenöt hónappal később a Csendes-óceán déli övezetében megtámadott és elsüllyesztett egy feldühödött bálna.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

1819 nyarán az egyesült államokbeli Nantucket kikötőjéből kifutott a 238 tonnás Essex. A bálnavadászhajót tizenöt hónap múlva az Egyenlítőtől nem messze, a Csendes-óceán déli övezetében megtámadta és elsüllyesztette egy feldühödött bálna. A húszfőnyi legénység ezután három lélekvesztőben vágott neki az elképzelhetetlenül nehéz tengeri útnak. Hogy a nyugatra eső, emberevő lakóiról elhíresült szigeteket elkerülve biztonságos helyen érjenek partot, keleti irányba, a mintegy ötezer kilométerre lévő Dél-Amerika felé indultak... Míg az Essex tragédiája által ihletett klasszikus remekmű, Herman Melville Moby Dick című regénye a hajó pusztulásával ér véget, Nathaniel Philbrick lebilincselő hatású kötetében ez a tengerészekre váró szörnyű megpróbáltatások, az elemekkel vívott élethalálharc kezdete.Az Essex megrázó tragédiája ugyanúgy felkavarta és megrendítette a XIX. század emberét, ahogy a Titanic elsüllyedése a XX. századét. A Nantucket történetét kutató amerikai szerző a történész precizitásával és oknyomozó szenvedélyével rekonstruálta a bálnavadászhajó pusztulását, a túlélők egyszerre vérfagyasztó és megrendítő viszontagságait.


"Nathaniel Philbrick a tengerészet történetének egyik leghátborzongatóbb epizódjából kitűnő könyvet írt. Történetírás ez a javából - és az egyik legdermesztőbb kötet, amit valaha olvastam!" (Sebastian Junger)A Könyvjelző magazin 2015. decemberi számában megjelent cikk: Mélyből felhozott történetLenyűgöző kötetéből az Apolló-13 és az Egy csodálatos elme Oscar-díjas rendezője, Ron Howard forgatott nagy sikerű filmet.
Adatok
Raktári kód:
744980
ISBN:
9632663579
EAN:
9789632663579
Eredeti megnevezés:
In the Heart of the Sea - The Tragedy of the Whaleship Essex
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
256
Méret [mm]:
140 x 210 x 22
Tömeg [g]:
350
Hozzászólások
 
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top