Nincs engedélyezve a javascript.
Lélegzethinta
Jelenleg nem rendelhető
2 900 helyett
2 465 Ft
-15 %
Leo Auberg még nem tudja, mit jelent, ha valakit elvisznek az oroszok. Egyet akar csak: minél messzebb utazni a városból, ahol, úgy tűnik, mindenki az ő homoerotikus kalandjait figyeli. Öt évet tölt egy ukrajnai láger poklában. Megismeri az éhséget és a tetveket, megtanul szenet lapátolni és koldulni.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Leo Auberg nagyszebeni kamaszfiú még nem tudja, mit jelent, ha valakit elvisznek az oroszok. Egyet akar csupán: minél messzebb utazni a kisvárosból, ahol, úgy tűnik, mindenki az ő homoerotikus kalandjait figyeli.

Öt évet tölt egy kelet-ukrajnai láger poklában. Megismeri az éhséget és a tetveket, megtanul szenet lapátolni és koldulni. Megérti a kegyetlenség és a jóság bonyolult egyensúlyát. És megtapasztalja a lágerboldogságot.

Leo Auberg Köves Gyuri német testvére a "Sorstalanság" ikerkönyvében. A "Lélegzethinta" a Nobel-díjas német írónő, Herta Müller megrázó, költői erejű és dokumentum-hitelességű regénye.Herta Müller 1953-ban született a bánáti Niczkyfalván, Romániában. 1987 óta Berlinben él. Műveiért számos német és nemzetközi díjjal tüntették ki. 2009-ben Nobel-díjat kapott."Lélegzethinta" című regényét Oskar Pastior késő-dadaista költővel együtt tervezte megírni. Pastior a saját lágerélményeit osztotta meg vele, de 2006-ban bekövetkezett halála véget vetett a közös munkának. Herta Müller a jegyzetek felhasználásával, egyedül írta meg a regényt, amely óriási visszhangot váltott ki hazájában és külföldön. A könyv hozzájárul annak az évtizedekig elhallgatott traumának a feldolgozásához, amelyet a német polgári lakosság élt át a második világháború után.

Adatok
Raktári kód:
704194
ISBN:
9632661377
EAN:
9789632661377
Eredeti megnevezés:
Atemschaukel
Megjelenés:
2010.06.21.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
336
Méret [mm]:
116 x 196 x 22
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top