Nincs engedélyezve a javascript.
Hétköznapi életek
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 900 helyett
2 175 Ft
25 %
Skvorecky két osztálytalálkozó kulisszái mögé enged bepillantást, amelyeket harminc év választ el egymástól, és ahol a történelem és az egyéni sorsok váratlan, groteszk, hol komikus, hol tragikus kaleidoszkópja tárul elénk. Az osztálytársak, tanárok mind-mind a hányatott Skvorecky-életút illusztrálói, időnként elbeszélői.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Egy különös szövetű, sajátos műfajú könyvet tart kezében az olvasó: a háború utáni cseh irodalom kiemelkedő érdemű mindenese, vitathatatlan tehetsége, Josef Skvorecky látomásszerű visszatekintését serdülő és felnőtt kora apró-cseprő vagy éppen világrengető eseményeire. A múlt egykori gimnáziumi osztálya, a hajdani egy csapat, egy banda tagjainak sorsában éled újjá, a XX. század két embertelen rendszerének, a fasizmusnak és a kommunizmusnak baljós, komor díszletei között, amelyeket azonban különös, megkapó fénnyel ragyog be a nosztalgiával megidézett ifjúság.

Skvorecky két osztálytalálkozó kulisszái mögé enged bepillantást, amelyeket harminc év választ el egymástól, és ahol a történelem és az egyéni sorsok váratlan, groteszk, hol komikus, hol tragikus kaleidoszkópja tárul elénk. Az osztálytársak, tanárok mind-mind a hányatott Skvorecky-életút illusztrálói, időnként elbeszélői. Azt példázzák, hogyan lesznek a hétköznapi emberekből hősök, vagy ellenkezőleg, antihősök... az életben és az irodalomban.

Adatok
Raktári kód:
704947
ISBN:
9632661346
EAN:
9789632661346
Eredeti megnevezés:
Obycejné zivoty
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
212
Méret [mm]:
130 x 206 x 18
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top