Nincs engedélyezve a javascript.
Indiai szenvedély
Jelenleg nem rendelhető
2 618.-
Eredeti ár:
3 490.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A történet Anita Delgado, az andalúz táncosnő és a dúsgazdag maharadzsa, Dzsagadzsit Szingh esküvőjével kezdődik, melynek során feltárul a maharadzsák aranyba foglalt, drágakövekkel kirakott, csudálatos cirkuszi porondja, ahol az erotikus bacchanáliáktól kezdve a tigrisvadászatokon át a Rolls Royce gyűjteményekig a legkülönfélébb szemkápráztató dolgok ejtik ámulatba a látó olvasót.
Leírás a könyvről
1908. január 28-án egy tizenhét éves spanyol lány pazarul feldíszített elefántháton vonul be egy kis észak-indiai városba. A lakosság apraja-nagyja kisereglik az utcára, hogy lerója tiszteletét az újdonsült hercegné előtt, akinek oly fehér a bőre, akár a Himalája hava. A tündérmese Anita Delgado, az ifjú andalúz táncosnő és a dúsgazdag kapurthalai maharadzsa, Dzsagadzsit Szingh esküvőjével kezdődik, majd fokozatosan kibontakozik előttünk egy két évtizedes, szerelemmel és ármánnyal átszőtt történet, melynek során feltárul a maharadzsák aranyba foglalt, drágakövekkel kirakott, csudálatos cirkuszi porondja, ahol az erotikus bacchanáliáktól kezdve a tigrisvadászatokon át a Rolls Royce gyűjteményekig a legkülönfélébb szemkápráztató dolgok ejtik ámulatba a látó olvasót. Megismerhetjük egy elszegényedett kisnemesi családból származó, félanalfabéta lány dicsőséges felemelkedésének históriáját, lelkének valamennyi rezdülését, örömteli és mély fájdalomba fojtott pillanatait. A huszadik század elejének egyik legizgalmasabb szerelmi kapcsolatáról mesélő regényben a dokumentarista hűséggel ábrázolt valóság szépen simul bele a szépirodalmi elbeszélés finoman szőtt, színes fátylába."Haidarábád nizámja tizenegyezer szolga felett rendelkezik, közülük harmincnyolcan kizárólag azzal foglalatoskodnak, hogy a gyertyatartókat porolgassák. Saját pénzt veret, s legendás vagyona csupán legendás fösvénységéhez mérhető. A Koh-i-Noor-on, a sosem látott gyémánton kívül, melyet papírnehezéknek használ, egy olyan fantasztikus ékszerkollekció birtokosa, amelyről azt mondják, az egész Piccadillyt ki lehetne rakni vele. Bőröndszám őrzi a temérdek, újságpapírba csomagolt rúpiát, dollárt és fontsterlinget. A patkányok hada, melynek e bankjegyhalom a kedvenc csemegéje, évente milliókkal csökkenti a vagyonát."

"(Gvájlor maharadzsája) olyannyira rajongott a vonatokért, hogy legyártatott egyet kicsiben, és a mozdonyok és vagonok egy színezüst sínen közlekedtek a palotában, a konyhák és a hatalmas étkezőasztal között. A kezelőpult ott volt, ahol ő éppen helyet foglalt. A maharadzsa különböző rudak, botkormányok, gombok és szirénák segítségével irányította a vonatok forgalmát, amelyek ételt, italt, szivart és édességet szállítottak."
Adatok
Raktári kód:
720737
ISBN:
9632662459
EAN:
9789632662459
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
400
Méret [mm]:
150 x 220 x 33
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
600
Hozzászólások