Nincs engedélyezve a javascript.
Ponyvaregény
Nem rendelhető
2 000 helyett
1 700 Ft
-15 %
Quentin Tarantino, a popkultúra laza zsenije a felülmúlhatatlan és túlzás nélkül korszakalkotó Ponyvaregénnyel robbant be a köztudatba. A kötet bepillantást enged az azonos című film készítésének kulisszatitkaiba, oldalain az olvasó végigjárhatja az alkotói folyamat állomásait.
Elolvastam
Tetszik
Leírás a könyvről

Quentin Tarantino a felülmúlhatatlan és túlzás nélkül korszakalkotó Ponyvaregénnyel robbant be a köztudatba. Aztán a Kill Bill-lel és a Becstelen brigantykkal talán még magasabbra tette a lécet. Minden műve filmtörténeti klasszikus. A popkultúra laza zsenije ő, kultikus istenkirály a hollywoodi sztárrendezők között.

A forgatókönyvben leírt párbeszédek a filmek döntő többségénél szóról szóra megegyeznek a filmszalagra került, végleges változatban elhangzó mondatokkal. A Ponyvaregény azonban ebből a szempontból is formabontó volt.

Az előre leírt dialógusok csak egyfajta vázlatként szolgáltak, amelyek a rendezői és színészi rögtönzéseknek köszönhetően még sokat változtak a fogatás során.

A Ponyvaregény forgatókönyve számos olyan részletet is tartalmaz, amelyek nem jutottak el a filmvászonig (ezeket zárójellel különítettük el), ugyanakkor a végleges változat mondatai is meglehetősen változékonyak. Olykor szóról szóra megegyeznek azokkal a fordulatokkal, amelyeket mindenki kívülről tud, számos esetben viszont csak nyomokban emlékeztetnek rájuk.

A kötetben olvasható eredeti forgatókönyv bepillantást enged a filmkészítés kulisszatitkaiba; magunk is végigjárhatjuk az alkotói folyamat állomásait, és nyomon követhetjük, hogyan alakul ki számos ötletkezdeményből a klasszikus változat.

Adatok
Raktári kód:
722597
ISBN:
9632662558
EAN:
9789632662558
Eredeti megnevezés:
Pulp Fiction
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
232
Méret [mm]:
137 x 208 x 21
Tömeg [g]:
300
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top