Nincs engedélyezve a javascript.
Johnny háborúja
Jelenleg nem rendelhető
2 700 helyett
2 025 Ft
25 %
A regény az első világháború idején kezdődik, és történetesen a következő világháború kitörése után két nappal került a boltokba. Johnnynak odalesz mindkét keze, mindkét lába és feje-arca nagy része is: agya kivételével minden. Őrült kétségbeeséssel próbál kapcsolatot létesíteni az őt meghalni küldő s most már agyhalottnak tekintő világgal.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A regény, amelyet Dalton Trumbo 1938-ban írt, az első világháború idején kezdődik, és történetesen a következő világháború kitörése után két nappal került a boltokba. Hamarosan azonban jött Pearl Harbor, és Amerikában érthető módon népszerűtlenné vált a mű pacifista üzenete: maga Trumbo is rájött, hogy a Johnnyt a háború végéig már nem szabad kiadni. Ugyanez a Trumbo azután az 1970-es kiadás előszavában már így ír: "arra kényszerítjük fiainkat, hogy válasszanak börtön és (ekkor éppen: vietnami) koporsó között - az elkerülhetetlen megvetéssel és börtönnel járó szolgálatmegtagadás vagy a könnyen halállal végződő hazafiság között."

A háborúban Johnnynak odalesz mindkét keze, mindkét lába és feje-arca nagy része is: agya kivételével minden. Miközben időtlenül peregnek élete eseményei, őrült kétségbeeséssel próbál kapcsolatot létesíteni az őt meghalni küldő s most már agyhalottnak tekintő világgal.

Adatok
Raktári kód:
109972
ISBN:
9632660011
EAN:
9789632660011
Eredeti megnevezés:
Johnny Got His Gun
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
208
Méret [mm]:
125 x 197 x 19
Tömeg [g]:
320
Hozzászólások
 
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top