Nincs engedélyezve a javascript.
Mesterségem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 990 helyett
2 993 Ft
25 %
Lynsey Addario véletlenül, egy ajándékba kapott fényképezőgépnek köszönhetően lett fotográfus, majd haditudósítónak állt. Járt Afganisztánban, aztán egyik háborús övezetből a másikba került. Szinte el sem hagyta a harctereket, ruhatára alaptartozékává vált a sisak és a golyóálló mellény. 2011 márciusában Líbiában négy fotóstársával együtt elrabolták a Kadhafihoz hű katonák.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A haditudósító a világ érdekes és veszélyes eseményeiről számol be, amelyeket, ha szerencsénk van, a fotelban ülve követünk a világ másik felén. Személye általában a háttérben marad, kivéve, ha ő maga is valamilyen izgalmas esemény középpontjába kerül.

Lynsey Addario véletlenül, egy ajándékba kapott fényképezőgépnek köszönhetően lett fotográfus, majd a sors különös fordulatai révén állt haditudósítónak. Még a 2001-es New York-i terrortámadás előtt járt Afganisztánban, aztán nem volt többé megállás: egyik háborús övezetből a másikba került, Iraktól Kongóig és Szudántól Líbiáig. Szinte el sem hagyta a harctereket, ruhatára alaptartozékává vált a sisak és a golyóálló mellény.

2011 márciusában Líbiában négy fotóstársával együtt elrabolták a Kadhafihoz hű katonák. Egyheti fogva tartás után szabadon eresztették, de egy hónap múlva két kollégáját meggyilkolták a polgárháború harcai során. Mindezek arra késztették Lynseyt, hogy átgondolja, összegezze és átformálja az életét. 2015-re annyi szakmai és emberi tapasztalatot gyűjtött össze, hogy úgy érezte, eljött az ideje, hogy írásban foglalja össze eddigi pályáját. Talán mert túlcsordult benne a sok élmény, talán elveszített munkatársai emlékére, talán magyarázatul a fiának, miért nem olyan az ő édesanyja, mint más gyerekeké. Akárhogy is, könyvéből kiderül, hogy Lynsey Addario nemcsak fotográfusnak kiváló, hanem szóban is képes megragadni mind a nagy, mind pedig az apró eseményeket, a történelmi és a személyes perspektívákat, éppen úgy, mint a fényképezőgép mögött.
A komoly sikert aratott kötet megfilmesítésének jogát röviddel a megjelenés után Steven Spielberg vásárolta meg.

Adatok
Raktári kód:
754029
EAN:
9789632664934
Eredeti megnevezés:
It’s What I Do – A Photographer’s Life of Love and War
Megjelenés:
2017.12.06.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
256
Méret [mm]:
152 x 230 x 32
Tömeg [g]:
630
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top