Nincs engedélyezve a javascript.
Hét év Tibetben
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 599 helyett
3 219 Ft
-30 %
1944. A világot ötödik éve borítja lángba és vérbe a második világháború. Az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer és társai 1939 óta brit hadifogságban vannak Indiában, míg végül a sokadik szökési kísérletük sikerrel jár, és a Himaláján keresztül Tibetbe, majd a tiltott fővárosba, Lhászába jutnak. Harrer nagy és vészterhes idők tanúja lesz az itt töltött évek alatt: épp trónjára lépő XIV.
Leírás a könyvről

1944. A világot ötödik éve borítja lángba és vérbe a második világháború. Az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer és társai 1939 óta brit hadifogságban vannak Indiában, míg végül a sokadik szökési kísérletük sikerrel jár, és a Himaláján keresztül Tibetbe, majd a tiltott fővárosba, Lhászába jutnak. Harrer nagy és vészterhes idők tanúja lesz az itt töltött évek alatt: épp trónjára lépő XIV. Dalai Lámával közeli barátságot köt, majd átéli az 1950-es kínai megszállást és az ezt kísérő szörnyű pusztítást.
A Hét év Tibetben a nagy utazások története: a hegymászó több ezer kilométeres utat tesz meg szabadulása érdekében, de ennél fontosabb belső utazása, amely során megbékél önmagával, és a tibeti kultúra beavatott ismerője, és egyik legelszántabb védelmezője lesz. Heinrich Harrer klasszikusa egy letűnt korszakot varázsol elénk, és egyben életben tartja a reményt: a páratlan tibeti kultúra még menthető és megismerhető.

Adatok
Raktári kód:
800160
EAN:
9789632666976
Eredeti megnevezés:
Seven Years in Tibet
Megjelenés:
2019.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
432
Méret [mm]:
142 x 215 x 33
Tömeg [g]:
670
Hozzászólások
Zsolt Antal Ó. Varga
Zsolt Antal Ó. Varga
július 18. 21:20
Válaszolok
Sokkal jobb,mint a film és egyben egy picit másabb is a sztori. Érdemes elolvasni és az eredeti fotók Harrer Leicájával káprázatosak. :-)
 

Ismerje meg a szerzőt

Heinrich Harrer
Az 1912-es születésű Heinrich Harrer síelőként és hegymászóként szerzett hírnevet magának a második világháborút megelőző években, majd egész élete megváltozott, miután a háború kitörésekor brit hadifogságba került Indiában, és innen Tibetbe szökött. Az itt töltött hét év alatt a tibeti kultúra avatott ismerője vált belőle, és barátságot kötött az ifjú XIV. Dalai Lámával is. A kínai megszállás után Harrernek el kellett hagynia Tibetet, és élete végéig szóló harcba kezdett a tibeti kultúra megóvásáért.