Nincs engedélyezve a javascript.
Trilógia

Trilógia

A Nagy Füzet - A bizonyíték - A harmadik hazugság

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 990 helyett
2 243 Ft
25 %
Agota Kristof világsikerű remekművének testvérregényei éppoly szétválaszthatatlanok, mint főhősei, az ikerfiúk. Claus és Lucas gyötrelmes köteléke, összetartozása és különválása megragadó allegóriája mindazon erőknek, melyek Közép-Európa hadszínterein testvérek sokaságának fájdalmas elválását kényszerítették ki.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

"Történetek, melyek nem igazak, de azok is lehetnének..."Agota Kristof világsikerű remekművének testvérregényei éppoly szétválaszthatatlanok, mint főhősei, az ikerfiúk. Claus és Lucas gyötrelmes köteléke, összetartozása és különválása megragadó allegóriája mindazon erőknek, melyek Közép-Európa hadszínterein testvérek sokaságának fájdalmas elválását kényszerítették ki. A gyerekeket szüleik a fenyegető háború elől nagyanyjukhoz, egy vidéki kisvárosba menekítik, ahol túlélésüket az ikrek csakis a gonoszság és a kegyetlenség iskoláját kijárva biztosíthatják. Később a testvérek külön utakat róva tapasztalják meg a barbár évszázad embertelen létformáit: keserű szerelmek, kiábrándító csalódások, súlyos megpróbáltatások várnak rájuk. Történetük borzongató nyersességét, boldogtalanságát lenyűgözően tükrözi a regény prózanyelvének hűvös szenvtelensége, a kimért mondatok szikársága.A szenvedésnek ez a megrázó és kegyetlenül lélekbe markoló regénye a XX. század magyar emigráns irodalmának egyik legkiemelkedőbb műve. Alaptézisét a fikció és a valóság közötti határ elmosódásáról egyaránt érvényesnek láttatja életünkben és a művészetben.Agota Kristof, vagyis Kristóf Ágota magyar származású svájci író. A Győr melletti Csikvándon született 1935-ben, gyermekéveit itt és Kőszegen töltötte, majd Szombathelyen tanult. 1956-ban családjával Svájcba emigrált. Dolgozott óragyárban, eladóként és fogászati asszisztensként is. Mindeközben eleinte anyanyelvén írt verseket, aztán franciára váltva színdarabokat és hangjátékokat, végül regényeket. A szerző 2011-ben, halála előtt néhány hónappal Kossuth-díjat kapott.

Noha a Trilógia kisregényei igen szorosan összetartoznak, a kötet nem egyszerre született: A Nagy Füzet 1986-ban jelent meg, A bizonyíték 1988-ban, végül A harmadik hazugság 1991-ben.A Trilógia első regényéből Szász János készített filmet. A nagy füzet a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjat, Kristály Glóbuszt kapott.A Könyvjelző magazin 2013. októberi számában megjelent cikk: A beskatulyázhatatlanAdatok
Raktári kód:
732340
ISBN:
9632662954
EAN:
9789632662954
Eredeti megnevezés:
Le Grand Cahier; La preuve; Le troisiéme mensonge
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
480
Méret [mm]:
130 x 186 x 37
Tömeg [g]:
460
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top