Nincs engedélyezve a javascript.
Kategóriák
Minden
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Irodalom
Nyelvkönyvek, szótárak
Publicisztika
Regény
Minden
Családregény
Dokumentumregény
Fantasy
Háborús
Kaland
Krimi
Romantikus
Sci-fi
Szépirodalmi
Thriller
Történelmi
Egyéb
Sport
Szórakozás
Társadalom- és humántudomány
Történelem
Vallás
Az éjszaka árnyai
Az éjszaka árnyai
A Mindenszentek-trilógia második kötete
Cartaphilus Könyvkiadó, 2014.
3 392 Ft
Eredeti ár:
3 990 Ft
Megtakarítás:
15 %

A boszorkányok elveszett könyvéből megismert Diana és Matthew szerelme továbbra is izzik, kalandos történetük egyre újabb fordulatokat vesz térben és időben. Diana ugyanis nemcsak történész, hanem boszorkány is, a vonzó Matthew pedig vámpír. Mivel az oxfordi könyvtár rejtélyes kéziratának eltűnése nem hagyja őket nyugodni, a nyomába erednek, de nincsenek egyedül: démonok, vámpírok, boszorkányok akadályozzák őket. Elhatározzák hát, hogy visszautaznak az időben a kézirat keletkezésének korába, így próbálják megszerezni. Diana korábban tudomást sem akart venni őseitől örökölt képességeiről, most viszont sürgető vágyat érez, hogy elsajátítsa a boszorkánymesterséget. Amikor ott találják magukat az 1590-es évben, körülöttük Londonban nyüzsögnek a költők, színműírók, udvaroncok - és persze a természetfeletti lények. Ők megérzik, hogy Diana közülük való, ő pedig lassan tudatára ébred a hatalmának. Amire nagy szüksége is lesz, mivel hanyatlóban a vámpírok népe, és az okok kiderítése rájuk vár...Az éjszaka árnyai nem pusztán borzongatóan szenvedélyes szerelmi történet, hanem egyszersmind eleven portré az Erzsébet-korról: találkozunk a szerzőtársától ötleteket kunyeráló Will Shakespeare-rel, nagy hatalmú államférfiakkal - és persze magával a szűz királynővel is. Varázslatos íráskészségével Deborah Harkness ismét lenyűgözi rajongóit: ahogy a mágia és az intrika szövevényéből letehetetlen történetet kerekít, az csakugyan boszorkányos."Regényírói munkásságom 2008 szeptemberében kezdődött, amikor egyszer csak eszembe jutott, hogy ha tényleg léteznek vámpírok, akkor vajon miből élnek?" - Erre a kérdésre adott váratlan, csattanós választ az amerikai történészprofesszor, Deborah Harkness A boszorkányok elveszett könyve megírásával, amely megjelenésekor szinte azonnal a bestsellerlisták élére került, majd szerte a világon óriási sikert aratott. A folytatás sem váratott sokáig magára: 2012-ben elkészült a Mindenszentek-trilógia második kötete, Az éjszaka árnyai, amely szintén rögtön elfoglalta az első helyet a New York Times toplistáján.A Könyvjelző magazin 2014. novemberi számában megjelent cikk: Boszorkányok márpedig...A Könyvjelző magazin 2014. decemberi számában megjelent cikk: Kincsek vannak eltemetve a könyvtárakban

Hozzászólások

november 27. 9:00
Hát, valóban! Az előző hozzászólónak teljesen igaza van! Elég égés, hogy a fórumon mindenki mutogatja a különböző nyelveken megjelent HÁROM könyvét... én a harmadikat még mindig nem tudom megmutatni! És magyarázhatom, hogy nálunk a Book of Life még mindig nem jelent meg... Pedig mindenfélét gyűjtünk egymás fordításaiból. Az amerikaiak és az angolok pedig különösen kíváncsiak minden olyan nyelven megjelent kiadványra, ami nem angolul jelent meg... Pl egy csomó nyelven videón összegyűjtöttük az "a kezdet a hiány és a vágy..." emblematikus 3 sorát. Feltettem nekik magyarul is. Mindenkinek tetszett. Annyira lefordítanám nektek magyarra - el is kezdtem, mert a legjobb barátnőm sem tud angolul, a könyvet pedig ő mutatta meg nekem - de 700 oldal és sosem jutok a végére munka és család mellett! :( Amúgy csak egy érdekesség, hogy 2018. május 8-án jelenik meg a "World of All Souls" is. Ez egy gazdagon illusztrált könyv a Mindenszentek világáról. Csomó gyönyörű illusztrációval, plusz adatokkal, magyarázatokkal (Vámpírok teljes nevei, háttértörténetek, stb...) Én már előrendeltem ezt is.
november 26. 19:17
Hopp! az előző hozzászólásomat javitom:
Nem a SyFy, hanem a SKY késziti a Harkness trilógiából a !A Discovery of Witches! c. sorozatot.
Bocs az elirásért!
Garancsi Béláné
:):)
november 26. 12:33
T. Kiadó!
Még MINDIG várom válaszukat, kiadják-e, és ha igen, mikor Deborah Harkness MINDENSZENTEK - trilógiájának harmadik kötetét, Az élet könyvét???????????????
Több, mint 1 éve várok erre választ a kiadótól!!!!!!! Többször kérdeztem /NEM csak én!/, de választ még senki sem kapott!
Szvsz ez óriási tiszteletlenség az olvasóik felé!!
Nagyon remélem, végre választ adnak A KÉRDÉSEMRE!
Gondolom, eddig is sokakat érdekelt ez a trilógia, de most, hogy a SyFy már késziti a belőle készült sorozatát, nagyon meg fog ugrani az igény a könyvekre is!
NEM pomtos dátum érdekel, hanem a VÁRHATÓ (esetleges) megjelenés kb ideje/üteme...
Előre is kösz a VÁLASZT,
üdv,
Garancsi Béláné
:)
november 22. 22:33
Az előző link: Képek és videók a sorozatról. Nem kell regisztrálni a Twitteren, úgy is tudjátok nézegetni.
november 22. 22:29
november 6. 20:58
Alig várom, hogy kiadják magyarul, sajnálom,hogy nem tudok angolul :/
október 22. 18:59
Az előzőre visszatérve... ha jobban belegondolok, Phoebe már a második könyvben előkerült... De igazán csak a harmadikban jön bele a ténykedésbe! :)
október 22. 18:53
Mindenkinek, Aki Várja! Én olvastam eredetiben a harmadik kötetet, zseniális! Csak ezzel lesz kerek egész a történet.És mindent megmagyaráz. Az írónő amúgy hihetetlenül közvetlen. Ha kicsit tudtok angolul, érdemes csatlakozni a Facebook-on az All Souls Discussion Group -hoz. Én vagyok egyedül magyar ott eddig, kellene az erősítés! EGYÉBKÉNT, csak mondom, hogy idén szeptember óta forgatja a SKY1 csatorna a tv sorozatot az első könyvből. (Főszerepben Matthew Goode és Teresa Palmer) Jövőre lesz elérhető. Csakúgy, mint a 4. könyv, ami Marcus életét kíséri tovább. És Phoebe-ét... Ja... persze. Ő csak a harmadik könyvben kerül elő. Kitartás! Remélem, ha kijön a tv sorozat, csak lefordítják végre magyarra is a harmadik könyvet! Én még soha nem örültem ennyire, hogy tudok angolul...
szeptember 15. 14:27
Hello Mindenki!
Írtam emailt a kiadónak,hogy mikor lesz 3. rész, ez volt a válasz :
"Az idei kiadói tervben nem szerepel a The Book of Life megjelentetése, a jövő évi terveink csak január végén válnak véglegessé."
július 28. 11:36
Tisztelt Kiadó!
Kérem, tájékoztassanak minket, Olvasókat, hogy mikor adják ki a Mindenszentek trilógia 3. kötetét! Mivel elég sokan szerettük ezt a sorozatot, jó lenne, ha a befejezés is kiadásra kerülne!
Kedvcsináló
/