Nincs engedélyezve a javascript.
Kategóriák
Minden
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Irodalom
Nyelvkönyvek, szótárak
Publicisztika
Regény
Minden
Családregény
Dokumentumregény
Fantasy
Háborús
Kaland
Krimi
Romantikus
Sci-fi
Szépirodalmi
Thriller
Történelmi
Egyéb
Sport
Szórakozás
Társadalom- és humántudomány
Történelem
Vallás
Rendíthetetlen
Rendíthetetlen
Filmes borítóval
Cartaphilus Könyvkiadó, 2014.
3 392 Ft
Eredeti ár:
3 990 Ft
Megtakarítás:
15 %

1943 májusában az amerikai légierő egyik repülőgépe lezuhant a Csendes-óceán fölött. A tizenegy fős legénységből mindössze hárman élték túl a becsapódást, köztük a gép bombázótisztje, egy fiatal hadnagy: Louis Zamperini.

Zamperini gyerekkorában a környék réme volt, állandó csínyeivel rettegésben tartotta városa lakóit, ám amikor bátyja hatására sportolni kezdett, kiderült, hogy istenáldotta tehetség.

A legjobb egymérföldes futók között tartották számon, fiatal kora ellenére sikerült kijutnia az 1936-os berlini olimpiára, ahol bekerült az 5000 méteres síkfutás döntőjébe. Nagy jövő előtt állt, a következő olimpia egyik sztárja lehetett volna. A következő olimpia azonban elmaradt, Zamperini pedig Pearl Harbor után a csendes-óceáni hadszíntéren találta magát. Egy bevetés során repülőgépe lezuhant, és Louis közel két hónapig hánykolódott az óceánon egy mentőcsónakban. Partot érve azonnal japán hadifogságba került - és az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődtek...Laura Hillenbrand könyve a 2010-es év egyik legnagyobb szenzációja volt az Egyesült Államokban. A Time Magazine egyenesen az év könyvének választotta, és minden eladási listán rögtön megjelent az elsők között. Páratlan sikerét jelzi, hogy a Rendíthetetlen négy év elteltével is őrzi a helyét a bestsellerlisták élmezőnyében, köszönhetően annak, hogy a kötetből immár több mint négymillió példány kelt el csak aqz USA-ban.A könyvből nagyszabású hollywoodi film készült Angelina Jolie rendezésében, melyet 2015. február elején mutatnak be a hazai mozikban.A Könyvjelző magazin 2014. decemberi számában megjelent cikk: A méltóság, mint létszükségletA Könyvjelző magazin 2015. január-februári számában megjelent cikk: Rendíthetetlen küzdelem a RendíthetetlenértKedvcsináló
/