Nincs engedélyezve a javascript.
Vadon

Vadon

Ezermérföldes utam önmagamhoz

Nem rendelhető
Még nincs meghatározva az ár
Se szeri, se száma az olyan könyveknek, amelyek a középosztály középkorú tagjainak életválságáról szólnak. Többnyire önmagukat keresik, és e célból hosszú, fáradságos utakra is vállalkoznak. Vannak, akik befelé utaznak, a lélek mélységeit kutatják, mások valóságos utazásra indulnak, testüket és lelküket egyformán próbára teszik.
Elolvastam
Tetszik
Leírás a könyvről

Se szeri, se száma az olyan könyveknek, amelyek a középosztály középkorú tagjainak életválságáról szólnak. Többnyire önmagukat keresik, és e célból hosszú, fáradságos utakra is vállalkoznak. Vannak, akik befelé utaznak, a lélek mélységeit kutatják, mások valóságos utazásra indulnak, testüket és lelküket egyformán próbára teszik. Járják a világ zarándokútjait járják, az El Caminót, ellátogatnak Rómába, Lourdes-ba, Nepálba. Útjuktól legalább annyira remélnek kalandokat, élményeket és szerelmet, mint lelki megbékélést.Elsõ pillantásra a Vadon hasonló krónikának tûnik. Ám a szerzõ se nem középosztálybeli, se nem középkorú. Anyja hirtelen jött betegsége után Strayed élete viharos sebességgel hullott szét. Családi kötelékei meglazultak és eltûntek, házassága megromlott. Egyedül maradt mindenféle értelemben. Egy sportboltban esett pillantása a legjelentõsebb amerikai túraútvonalról szóló útikönyvre. A túra teljesítése elõször csak homályos ötlet volt, majd egyre inkább alakot öltött, végül világos célként rajzolódott ki elõtte.

Zarándoklata 1100 mérföldön és három hónapon át tartott, mégpedig igen zord körülmények között.
Szánalmasan felkészületlen volt erre a megpróbáltatásra, testileg és lelkileg egyaránt. Kötetében kiváló láttató erõvel idézi fel a hosszú gyaloglás keserves és magasztos pillanatait. A külsõ utazás, a távolság, a természet és a test meggyötörte, a belsõ viszont felemelte. Újfajta tisztelet és csodálat ébredt benne: útja végigjárása elsöprõ és alapvetõ élményt jelentett számára.Cheryl Strayed írása lefegyverzõen nyers, õszinte és kitárulkozó. Útja kemény, sokszor kegyetlen fizikai és lelki próbatételeken keresztül a reménytelenség pusztaságából a megújult önismeret nyugalmasabb tájaira vezetett.A Könyvjelzõ magazin 2015. január-februári számában megjelent cikk: Legszívesebben katasztrófákról olvasokA Könyvjelzõ magazin 2015. áprilisi számában megjelent cikk: Végig az útonA Könyvjelzõ magazin 2015. július-augusztusi számában megjelent cikk: Látni akartuk életünk filmjétA New York Times bestsellerébõl készült film:
Adatok
Raktári kód:
740467
ISBN:
9632663975
EAN:
9789632663975
Eredeti megnevezés:
Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
400
Méret [mm]:
160 x 235 x 28
Tömeg [g]:
580
Hozzászólások
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top