Nincs engedélyezve a javascript.
Némaság
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 790 helyett
1 395 Ft
50 %
Endo Suszaku az egyik legkiválóbb XX. századi japán író. Szinte minden rangos japán irodalmi díjat megkapott műveiért, melyek közül legismertebb a világszerte komoly sikert aratott Némaság. A kultikus japán szerző életművének legelismertebb remekműve egy portugál szerzetes kálváriájáról szól a XVII. századi, keresztényellenes Japánban.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A XVII. század derekán két portugál jezsuita szerzetes érkezik Japánba. Céljuk, hogy elősegítsék egyházuk tevékenységét, valamint hogy utánajárjanak a híreknek, miszerint a gyorsan terjedő kereszténység betiltása után a japánok kínzással igyekeznek hitük megtagadására bírni a megtérteket és a misszionáriusokat. A két szerzetest egyúttal személyes indíték is vezérli, amikor vállalják a kalandos tengeri utazást: arról is hír érkezett Portugáliába, hogy a főhős, az ifjú Rodrigues atya hajdani mentora, rajongva tisztelt egykori szerzetestársuk ugyancsak megtagadta hitét.

A szamurájuk harsányan kegyetlen világa szinte fülsiketítővé erősíti Rodrigues háborgó lelkében Isten némaságát. Utazása egyben belső út is, melynek végcélja belső kételyeinek eloszlatása, erkölcsi és hitbéli kérdéseinek megválaszolása.Endo Suszaku történelmi regénye valós alapokon nyugszik: a szerző életművének legelismertebb remekműve a portugál Cristóváo Ferreira atya történetét idézi fel, aki a keresztényellenes Tokugava-sógunátus alatt lett a jezsuita rend feje.Endo Suszaku az egyik legkiválóbb XX. századi japán író. Szinte minden rangos japán irodalmi díjat megkapott kitűnő színdarabjaiért és regényeiért, melyek közül legismertebb a világszerte komoly sikert aratott Némaság. Művei elismeréseképp többször jelölték irodalmi Nobel-díjra.


A Könyvjelző magazin 2013. novemberi számában megjelent cikk: Üvöltés

Adatok
Raktári kód:
733651
ISBN:
9632662190
EAN:
9789632662190
Eredeti megnevezés:
Silence
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
256
Méret [mm]:
125 x 196 x 18
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások
 
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top