Nincs engedélyezve a javascript.
Ölni kíméletesen
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 243.-
Eredeti ár:
2 990.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Ha valami gond támad a ház körül, a maffiózók is szakembert hívnak, hogy orvosolja a problémát. Cogan elismert szakember. Mestersége a gyilkolás. Amikor kispályás alakok kifosztják egy alvilági pókerjátszma résztvevőit, a szervezők őt bízzák meg, hogy kutassa fel a tetteseket. Cogan pedig teszi a dolgát: szaglászik és öl.
Leírás a könyvről
Cinkelt lapokkal a maffia ellen? A nyugdíjra már kár spórolni...

Ha valami gond támad a ház körül, a maffiózók is szakembert hívnak, hogy orvosolja a problémát. Cogan elismert szakember. Mestersége a gyilkolás. Amikor kispályás alakok kifosztják egy alvilági pókerjátszma résztvevőit, a szervezők őt bízzák meg, hogy kutassa fel a tetteseket. Cogan pedig teszi a dolgát: szaglászik és öl. Néha kíméletesen, de többnyire kíméletlenül. Stílusa és tekintete: kőkemény. Erőssége: mások gyengéi. Szakmája alapvetése: nincs más szabály, csak a maffia szabálya.



George V. Higgins az amerikai krimiirodalom egyik legnagyobb mestere. Regényeit a bostoni alvilág különféle kisstílű alakjai népesítik be: piti gengszterek, bérgyilkosok, korrupt ügyvédek, lecsúszott politikusok. Írásaira a gyilkos humorú, csattanókkal teli párbeszéd jellemző, valamint a pergő cselekményből fakadó erős feszültség - ebben Tarantino egyik legfontosabb előfutára. Az Ölni kíméletesen talán a legjobb krimije, nem ok nélkül lett az 1974-es év egyik sikerkönyve.



"Higgins megérdemli, hogy a nevét Chandlerével és Hammettével együtt emlegessük: ők mindannyian a krimi műfajának igazi úttörői." (Scott Turow)



George V. Higgins a XX. századi amerikai krimi egyik legnevesebb klasszikusa volt. Erősen stilizált, a valósághű dialógust előtérbe helyező regényei többnyire a bostoni alvilág balekjainak körében játszódnak. Nem csoda, hogy Higgins remekül értett ezeknek a "szellemileg könnyűsúlyú", piti alakoknak a nyelvén: miután jogi diplomát szerzett, évekig dolgozott újságíróként, majd a szervezett bűnözéssel foglalkozott a massachusettsi államügyészi hivatalban. Köteteinek három egybefonódó vonása - feszültség, humor, erőszak - leginkább Ölni kíméletesen című remekművében mutatkozik meg, melyből Brad Pitt főszereplésével hollywoodi film készült.
Adatok
Raktári kód:
739397
ISBN:
9632664002
EAN:
9789632664002
Eredeti megnevezés:
Cogan's Trade
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
264
Méret [mm]:
124 x 200 x 20
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
290
Hozzászólások