Nincs engedélyezve a javascript.
Loudun ördögei
Jelenleg nem rendelhető
2 618.-
Eredeti ár:
3 490.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A Loudun ördögei egyszerre kultúrtörténeti csemege, hátborzongató rémtörténet, miszticista-ökumenikus hitvallás és máig érvényes intés arról, hogy bár igenis van új a nap alatt, az önmaga rémségeit ismétlő történelem a huszadik század végével sosem ért véget...
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről
Aldous Huxley talán legjobb regénye -az 1952-ben megjelent "Loudun ördögei" - nem regény, hanem tényirodalmi mű.

A démoni megszállottság és boszorkányégetés egy hírhedt, XVII. századi történetét feldolgozó kötet valós történelmi szereplőket, megbízhatóan dokumentált eseményeket és a térképen könnyedén fellelhető színhelyeket felsorakoztató áttekintés, a szaktörténészek megállapításaival lényegileg egybevágó non-fiction könyv. Mégis, a bőséggel okadatolt alapanyagot lépten-nyomon az eleven képzelet hozadékával kiegészítő munkának legalább annyi köze van Walter Scott és a nagy előd követőinek regényeihez és játékfilmjeihez - például Ken Follett "Katedrális"-ához vagy a Max Von Sydow főszereplésével forgatott "Az ördögűző"-höz-, mint a felhasznált dokumentumok és történeti feldolgozások szikárabb szövegvilágához.

Az Angus Wilson, Cs. Szabó László, Sükösd Mihály és még egy sor kiváló író-kritikus elismerését is kivívó mű kétségkívül az idős Huxley egyik legizgalmasabb írása.

Ez a regény egyszerre kultúrtörténeti csemege, hátborzongató rémtörténet, miszticista-ökumenikus hitvallás és máig érvényes intés arról, hogy bár igenis van új a nap alatt, az önmaga rémségeit ismétlő történelem a huszadik század végével sem ért véget...
Adatok
Raktári kód:
717563
ISBN:
9632662244
EAN:
9789632662244
Eredeti megnevezés:
The Devils of Loudun
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
456
Méret [mm]:
120 x 197 x 32
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
400
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Aldous Huxley
Aldous Huxley
Aldous Huxley (1894-1963) a 20. század egyik legjelentősebb írója és gondolkodója volt. Az értelmiségi családból származó szerző Oxfordban végezte egyetemi tanulmányait, majd egy ideig tanárként dolgozott – tanítványai között volt a később George Orwell néven híressé vált Eric Blair. Óriási hatású műve, a Szép új világ eredetileg 1932-ben jelent meg – a könyvet azóta is minden idők egyik legjobb és legfontosabb angol nyelvű regényeként tartják számon. 1937-ben költözött az Egyesült Államokba, ahol többek között forgatókönyv írásból élt, és megismerkedett a hinduizmussal.
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top