Nincs engedélyezve a javascript.
A vak Sámson
Jelenleg nem rendelhető
2 700.-
Eredeti ár:
3 600.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az önéletrajzi elemekkel át- meg átszőtt, műfaji és stiláris tekintetben páratlanul sokszínű és tiszteletet parancsoló terjedelmű, bonyolult szerkezetű regény korrajz, önértékelő számvetés, erkölcsi-filozófiai összegzés, a jövőt kémlelő előretekintés, művészi-közéleti program és konkrét cselekvési terv.
Leírás a könyvről
A Vak Sámson (1936), Aldous Huxley hatodik és így a tizenegy kötetes regényírói életmű sorrendjét tekintve is központi helyet elfoglaló regénye sokak szerint a szerző legjelentősebb műve, kiemelkedő fontosságú állomás az írói pálya egészét tekintve. A bibliai cím önmagában is jelzi, hogy komoly vállakozásról van szó. A nagy előd, John Milton drámai művét, a Küzdő Sámsont (Samson Agonistes, 1671) idéző címadás a regény főszereplője és a szabadságától szeme világával együtt megfosztott ószövetségi hős, a népét saját élete feláldozásával megszabadító Sámson életútja közti párhuzamokra hívja fel a figyelmet. Az önéletrajzi elemekkel át- meg átszőtt, műfaji és stiláris tekintetben páratlanul sokszínű és tiszteletet parancsoló terjedelmű, bonyolult szerkezetű regény korrajz, önértékelő számvetés, erkölcsi-filozófiai összegzés, a jövőt kémlelő előretekintés, művészi-közéleti program és konkrét cselekvési terv.
Adatok
Raktári kód:
709191
ISBN:
9662631216
EAN:
9789632661216
Eredeti megnevezés:
Eyeless In Gaza
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
556
Méret [mm]:
118 x 196 x 40
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
470
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Aldous Huxley
Aldous Huxley
Aldous Huxley (1894-1963) a 20. század egyik legjelentősebb írója és gondolkodója volt. Az értelmiségi családból származó szerző Oxfordban végezte egyetemi tanulmányait, majd egy ideig tanárként dolgozott – tanítványai között volt a később George Orwell néven híressé vált Eric Blair. Óriási hatású műve, a Szép új világ eredetileg 1932-ben jelent meg – a könyvet azóta is minden idők egyik legjobb és legfontosabb angol nyelvű regényeként tartják számon. 1937-ben költözött az Egyesült Államokba, ahol többek között forgatókönyv írásból élt, és megismerkedett a hinduizmussal.