Nincs engedélyezve a javascript.
Az öröklés szabályai
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 618.-
Eredeti ár:
3 490.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Claire Bidwell Smith még csak tizennégy éves volt, amikor apját és anyját szinte egy időben diagnosztizálták rákkal, így aztán kamaszkora és ifjúsága a halál árnyékában telt. Még huszonöt éves sem múlt, amikor már mindkét szülőjét elvesztette. Könyvében azt a hosszú és buktatókkal teli utat írja le, ahogyan megbirkózott ezzel a tragikusan nehéz helyzettel.
Leírás a könyvről
"Emlékszem az első nyárra anyám halála után. Érzem a gin-tonik szokatlan ízét. Lassú melegét, ami átjár. Tompítja a fájdalmat és enyhíti a félelmet."



A halált, a gyászt és a veszteséget öt lépésben engedjük közel magunkhoz: elutasítás, düh, alkudozás, depresszió és belenyugvás. Erre az öt jelképes fejezetre oszlik Claire Bidwell Smith könyve is, amelyben felidézi a szülei halálának árnyékában eltelt fiatalságát, majd azt az utat is, amelyet e súlyos teherrel a lelkében megtett. Hosszú volt ez az út, alkohol és drogok buktatóival, pusztító és függőséget okozó kapcsolatok zsákutcáival. Claire alig múlt tizennégy éves, amikor a szüleinél szinte egyszerre diagnosztizáltak rákbetegséget, és csupán huszonöt éves, amikorra már mindkettőjüket eltemette. A kétségbeesés és a magány eleve kudarcra ítélt kapcsolatokba űzte, amelyben démonaival küzdve megsértett másokat, és maga is megsérült.

Fájdalma egyszerre volt pajzs és gát is: egyfelől védelmezte a további fájdalomtól és a szembenézés kényszerétől, másfelől érzéketlenné tette az élet új lehetőségei iránt. A gát leomlásával azonban végül szembenézett félelmei forrásával és emlékeivel, s végre elfogadta szülei halálát.

Útjának leírása kegyetlenül őszinte és kegyetlenül gyönyörű. Mindnyájunkhoz szól, hiszen a gyász mindennapos tapasztalat, mindnyájunkat utolér. Claire Bidwell Smith küzdelme nem volt hiábavaló: célba érésének egyik bizonyítéka, hogy ma sikeres gyászterapeutaként dolgozik Los Angelesben.



"Bátor és okos könyv nagy-nagy veszteségekről és még nagyobb szeretetről. Mindaz a nyers igazság, mindaz a küzdelmek árán elért kifinomultság, melyet ez a visszaemlékezés elénk tár, teljesen lenyűgözött." (Cheryl Strayed, a Vadon szerzője)
Adatok
Raktári kód:
750592
ISBN:
9632664903
EAN:
9789632664903
Eredeti megnevezés:
The Rules of Inheritance
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
304
Méret [mm]:
125 x 200 x 25
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Claire Bidwell Smith
Claire Bidwell Smith
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem