Nincs engedélyezve a javascript.
Rádiós jegyzetek / Londoni levelek

Rádiós jegyzetek / Londoni levelek

Jelenleg nem rendelhető
1 875.-
Eredeti ár:
2 500.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A könyv első részében a BBC-ben elhangzott rádiós jegyzetek olvashatóak, a második részben a New York-i Partisan Review számára írt hét londoni. "Amikor könyvekre nincs elég papír, lám, más léhaságokra bőséggel akad. Így a brit hadügyminisztérium ma egymaga több papírt használ el, mint az egész hazai könyvkiadás."
Leírás a könyvről
"A japán kapituláció híre tegnap dél tájban ért ide, amikor épp a Fleet Streeten jártam. Az utcákon örömujjongás tört ki, s az emeleti irodákban nyomban elkezdték fecnikbe szaggatni, majd az ablakon át kiszórni a régi újságokat. A rádiót hallgatva mindenkinek egyszerre jutott eszébe, hogy így tegyen, s emiatt a buszunk néhány mérföldön át valóságos papíresőben haladt, az újságfecnik csillogón szálldostak alá a napfényben és bokáig beterítették a járdát. Mindez, nem tagadom, engem még bosszantott is kicsit, hisz akkor, amikor könyvekre nincs elég papír, lám, más léhaságokra bőséggel akad. Így a brit hadügyminisztérium ma egymaga több papírt használ el, mint az egész hazai könyvkiadás."
Adatok
Raktári kód:
166355
ISBN:
9639303712
EAN:
9789639303713
Eredeti megnevezés:
The War Commentaries - BBC, London, 1941-1943. London Letters to the Partisan Review, New York, 1941-1945
Megjelenés:
2003.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
276
Méret [mm]:
115 x 195 x 19
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
320
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

George Orwell
George Orwell
A George Orwellként világhírűvé vált író Eric Arthur Blair néven született 1903. június 26-án az akkor brit uralom alatt álló indiai Motihariban. Családjával néhány évvel később költözött Angliába, iskoláit bentlakásos magánintézetekben végezte. Tanulmányai után belépett a birodalmi rendőrséghez, majd leszerelését követően kötelességének érezte, hogy felfedezze a hétköznapi emberek Angliáját, megismerje a szegény rétegeket. 1928-ban egy párizsi munkásnegyedben írta első két, azóta elveszett regényét, miközben konyhai kisegítőként dolgozott.