Nincs engedélyezve a javascript.
Johnny háborúja
Jelenleg nem rendelhető
2 025.-
Eredeti ár:
2 700.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A regény az első világháború idején kezdődik, és történetesen a következő világháború kitörése után két nappal került a boltokba. Johnnynak odalesz mindkét keze, mindkét lába és feje-arca nagy része is: agya kivételével minden. Őrült kétségbeeséssel próbál kapcsolatot létesíteni az őt meghalni küldő s most már agyhalottnak tekintő világgal.
Leírás a könyvről
A regény, amelyet Dalton Trumbo 1938-ban írt, az első világháború idején kezdődik, és történetesen a következő világháború kitörése után két nappal került a boltokba. Hamarosan azonban jött Pearl Harbor, és Amerikában érthető módon népszerűtlenné vált a mű pacifista üzenete: maga Trumbo is rájött, hogy a Johnnyt a háború végéig már nem szabad kiadni. Ugyanez a Trumbo azután az 1970-es kiadás előszavában már így ír: "arra kényszerítjük fiainkat, hogy válasszanak börtön és (ekkor éppen: vietnami) koporsó között - az elkerülhetetlen megvetéssel és börtönnel járó szolgálatmegtagadás vagy a könnyen halállal végződő hazafiság között."

A háborúban Johnnynak odalesz mindkét keze, mindkét lába és feje-arca nagy része is: agya kivételével minden. Miközben időtlenül peregnek élete eseményei, őrült kétségbeeséssel próbál kapcsolatot létesíteni az őt meghalni küldő s most már agyhalottnak tekintő világgal.
Adatok
Raktári kód:
109972
ISBN:
9632660011
EAN:
9789632660011
Eredeti megnevezés:
Johnny Got His Gun
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
208
Méret [mm]:
125 x 197 x 19
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
320
Hozzászólások